Proteklog vikenda u Beogradu, u Skupštini grada Beograda, održana je prva Beogradska konferencija mladih, u organizaciji Centra mladih Srbije, uz podršku Grada Beograda i Ambasade Sjedinjenih američkih država. Na konferenciji je učestvovala i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika, čiji su članovi pomagali u izradi predloga javnih politika u pet sektora: Sektora za privedu, kulturu, omladinu i sport, zaštitu životne sredine i sektora za saobraćaj.

Prvog dana konferencije, predsednica GAJP-a Tamara Vukov učestvovala je na panel diskusiji na temu „Mladi u procesu donošenje odluka“ na kojoj su još govorili Marjan Cvetković, predsednik Upravnog odbora Krovne organizacije mladih, Milica Simeunović, ispred Evropskog parlamenta mladih Srbije, i Nenad Borovčanin, državni sekretar u Ministartstvu omladine i sporta. Učesnici panela složili su se da je neophodno mlade više uključivati u proces donošenja odluka.

Nakon panela počeo je rad u sektorima, gde su učesnici u radu sa mentorima imali priliku da se detaljnije upoznaju sa procesom kreiranja predloga javnih politika. Čitav drugi dan konferencije bio je posvećen pisanju predloga praktičnih politika.

Treći, poslednji dan bio je posvećen predstavljanju predloga javnih politika, na plenarnoj sednici. Svaki sektor je ostalim ucesnicima konferencije predstavljao svoja resenja. Resenja svakog sektora na kraju su usvojena.

Na svečanom zatvaranju, Grupi za analizu i kreiranje javnih politika uručena je specijalna plaketa zahvalnosti za pomoć na projektu Beogradska konferencija mladih. Takođe, stručnjacima iz GAJP-a, koji su bili angažovani kao mentori u sektorima, Milošu Hrkaloviću, Borisu Feldeždiju, Filipu Milenkoviću, Milošu Stančiću i Tamari Vukov, uručena je zahvalnica.