Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije održava niz konsultativnih sastanaka u procesu izrade Nacionalne strategije i Akcionog plana za stvaranje podsticajnog okruženja za razvoj civilnog društva za period 2014-2018. godine.

Konsultativni sastanak sa organizacijama civilnog društva koje su registrovane na teritoriji Beograda, Šapca, Bogatića, Loznice, Vladimiraca, Koceljeve, Krupnja, Osečine, Malog Zvornika, Valjeva, Mionice, Ljiga, Uba i Lajkovca je održan 6. oktobra 2014. godine u Šapcu. Uz prisustvo više od 30 organizacija civilnog društva i lokalnih samouprava, učešće na ovom sastanku je uzela i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika.

Miloš Hrkalović, predstavnik Grupe za analizu i kreiranje javnih politika, je učestvovao u radu dve grupe koje su za teme imale institucionalni i pravni okvir za saradnju organa vlasti sa civilnim društvom i neformalno obrazovanje. Diskusije, komentari i predlozi u obe grupe, ali i u preostalih četiri, su bili sadržajni, argumentovani i doveli su do rešenja kojima se može značajno unaprediti Strategija.
Ovim putem pozivamo sve zainteresovane organizacije civilnog društva da pročitaju Strategiju i svoje sugestije ostave na zvaničnoj internet stranici www.strategija.civilnodrustvo.gov.rs.