Grupa za analizu i kreiranje javnih politika u ponedeljak, 26. februara 2018. godine u svojim prostorijama održala je radionicu u okviru projekta “Politikološka laboratorija” u cilju podsticanja većeg učešća mladih u kreiranju javnih politika na lokalnom nivou. Učesnici i učesnice imali su priliku da u interaktivnoj radionici na konkretnim primerima nauče više o tome šta su javne politike i kako napisati svoj policy predlog za neki lokalni problem.

Predsednica GAJP Tamara Vukov otvorila je radionicu ističući značaj javnih politika. „Lokalne politike su posebno važne, jer najdirektnije utiču na živote građana“, rekla je ona. Boban Stojanović, član UO GAJP održao je uvodno predavanje, nakon čega su učesnici na primeru ekološke politike napisali svoj prvi predlog javne politike.

Radionica se organizovala u sklopu projekta „Politikološka laboratorija: dijalog mladih Beograđana i Beograđanki o strateškom planiranju, normativima i javnim politikama“ koji je podržala Gradska opština Savski venac.


Created with flickr slideshow.