PRIDRUŽITE SE LIDERIMA I LIDERKAMA ZELENE EKONOMIJE 

IZ CELOG SVETA U KREIRANJU SINERGIJE KA CIRKULARNOM DRUŠTVU

1 – 3 NOVEMBAR 2018. U BEOGRADU

Pozivamo Vas na međunarodnu konferenciju Green Economy Congress, koja će ove godine biti održana od 1. do 3. novembra 2018. godine u Beogradu, pod sloganom „Shaping Synergies Into a Circular Society“. U tri dana konferencije Green Economy Congress, učesnici će imati priliku da čuju neke od lidera u ekonomiji, preduzetništvu, inovacijama i nauci, zaštiti životne sredine. Cilj organizatora nije samo podizanje svesti o zelenim temama, već i izgradnja održive zajednice koja će omogućiti brži razvoj zelenih inicijativa na međunarodnom nivou.

U 2018. smo u okviru Green Economy Congress okupili preko 100 učesnika iz celog sveta. Ove godine fokus će nam biti na cirkularnoj ekonomiji u oblasti poljoprivrede, energetike i upravljanja otpadom. Prva dva dana konferencije biće organizovana predavanja i panel diskusije, a treći dan je nazvan Green Economy Fair, zamišljen kao svojevrstan speed dating, odnosno otvoren razgovor sa start up preduzećima i organizacijama koje imaju inicijative iz oblasti zelene i cirkularne ekonomije.

Green Economy Congress takođe previđa panel na kojem će sami učesnici predstaviti svoje inicijative ili istraživanja. Pročitajte više o tome ovde.

Teme o kojima ćemo razgovarati na kongresu su:

JAVNE POLITIKE ZA CIRKULARNU EVOLUCIJU – Uloga kreatora politika

KA ZELENIM FINANSIJAMA – Uključivanje finansijskog sektora u postizanju održivog razvoja

INOVACIJE U CIRKULARNOJ EKONOMIJI – Zatvaranje kruga u agrobiznisu

RODNA RAVNOPRAVNOST KAO KAMEN TEMELJAC ZELENE EKONOMIJE – Holistički pristup

EKODIZAJN – Pojam i praksa

ZELENI GRADOVI I URBANI RAZVOJ – Lokalne inovativne politike

NOVA EKONOMIJA PLASTIKE – EU Circular economy package

Organizatori konferencije su udruženja U mreži i Grupa za analizu i kreiranje javnih politika uz podršku Evropske Zelene fondacije, Privredne komore Srbije, Privredne komore mladih i mnogih drugih.

Više informacija možete pronaći na sajtu www.greeneconomycongress.com

Ako želite da se prijavite, popunite formular ovde.

Budite slobodni da nas kontaktirate za sva dodatna pitanja ili sugestije na e-mail: office@greeneconomycongress.com